Gewoon Loïs in Hellendoorn

Leer hoe je kan groeien door je wortels te voeden

Over Gewoon Loïs

Gewoon Loïs valt onder de rubriek coaching in Hellendoorn.

Gezien - Gehoord - Geliefd Gedrag wil gezien en gehoord worden

De basisbehoefte die elk kind, maar ook wij als volwassenen nodig hebben is Gezien worden, gehoord worden, geliefd voelen. Hoe ging jouw bevalling? Welke start heeft jouw kindje gemaakt? Hoe verliep de zwangerschap? Hoe heb jij dit als moeder ervaren? Voor jouw baby was dit net zo spannend als voor jou. Was de bevalling traumatisch of intens, dan was dit voor jouw kindje net zo intens of traumatisch. Hoeveel impact zou dit hebben op je baby?

De wetenschap is er al jaren, de conceptie zwangerschap en geboorte hebben veel impact. Of het gaat om het geboorteverhaal van jezelf of van je kind, je krijgt direct inzichten waar gedrag vandaan komt en hoe het is ontstaan. Maar belangrijker is dat je weet waar je onbewuste behoeftes liggen. Je kan oude patronen loslaten en teruggaan naar wie jij in essentie bent.

Een onderliggend geboortetrauma is heel vaak de oorzaak van gedrag- en leerproblemen. Is jouw kind of ben jezelf wellicht gediagnosticeerd met onderstaande ‘labels’ dan kan ik echt wat voor je doen.

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je kan zien of de start (dus zwangerschap-geboorte), overweldigend is geweest. Je kunt de volgende zaken ervaren: Nachtmerries, woedeaanvallen, zindelijkheidsproblemen, claimend gedrag, motorische problemen, hyperactiviteit, evenwichtsproblemen, coördinatie problemen, loopproblemen, spraak- en taalachterstand, leerproblemen, ongepaste woede, timide gedrag, depressie, te heftig reageren wanneer het kind wordt gestimuleerd, moeite met oogcontact, moeite met hulp vragen, woede richting ouders/anderen, hooggevoelig, gezondheidsproblemen zoals astma of toevallen, schadelijk gedrag naar broertjes/zusjes, moeite met aangeraakt worden.

GEDRAG wil gezien worden, wil gehoord worden in al zijn puurheid en soms zelf rauwheid. Gedrag wil eigenlijk niet opgelost worden. Zie het als een opgeblazen strandbal die je probeert onder water te drukken, die komt altijd weer boven. Zo werkt het met gedrag ook. De sleutel ligt niet bij het probleem, maar bij de wortels.

Mijn werkwijze: Geboortepatronen zijn de omstandigheden die er rondom de conceptie, zwangerschap en geboorte waren. Deze omstandigheden laten een imprint achter in je lichaam. Dit kan enerzijds zijn een directe veilige verbinding zijn, omdat je warm gekoesterd zonder interventies ter wereld kwam. Maar het kan ook zijn dat er veel stress was in de zwangerschap of juist veel (medische) interventies nodig waren om de bevalling op gang te krijgen of om je leven te redden. Wij herinneren er ons natuurlijk niets meer van, maar onbewust vanuit het celgeheugen weet ons lijf exact wat er gebeurd is.

Dat is waar ik me in heb gespecialiseerd, het in kaart brengen van het complete verhaal zodat je bewust wordt van gedrag, weet waar het vandaan komt om op deze manier aan de slag te gaan met het gedrag. Als je begrijpt waar gedrag vandaan komt voelt het zich begrepen en worden behoeftes ingewilligd. Ik werk met behulp van kaarten. Kaarten die te maken hebben met zwangerschap en geboorte. Samen gaan we kijken en voelen wat deze fotokaarten met je doen. Na de sessie en een gesprek zal ik jouw geboorteverhaal helemaal uitwerken. U krijgt een uitgeprint boekwerk waarin ik alles voor je beschrijf, maar ook wat je onderliggende behoeftes zijn. Door dit inzicht komt er meer bewustwording en zal gedrag gaan veranderen.

Vergeet nooit JOUW verhaal is UNIEK. JIJ bent de auteur van jouw verhaal, jij hebt het meegemaakt maar vergeet niet wat voor een rijkdom het met zich meebrengt. Zowel voor jou als voor je kind!

Hier rechts kun je contact met me opnemen. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar mijn website, ook hier rechts aan te klikken.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Gewoon Loïs uit de rubriek coaching uit Hellendoorn is gevestigd aan de Sanatoriumlaan 6-63 in Hellendoorn. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-55820924.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Gewoon Loïs zijn o.a. :