Waarvoor en voor wie is paardencoaching geschikt?

Voor volwassenen en kinderen die zichzelf wil ontwikkelen in leiderschap of op persoonlijk gebied.

Waarvoor en voor wie is paardencoaching geschikt?

Voor volwassenen en kinderen die zichzelf wil ontwikkelen in leiderschap of op persoonlijk gebied, die wel meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken, zich zekerder willen voelen, Sova trainingen, hulp bij faalangst en leerproblemen, hulp bij afvallen, Gepest worden etc. Paardencoaching is geschikt voor Oud, jong, met of zonder handicap.

Je hoeft geen affiniteit te hebben met paarden, paarden worden ingezet om je een spiegel voor te houden of onderwerpen inzichtelijk te maken en te verankeren.

Speciale doelgroepen: Door mijn ervaring van 20 jaar in de zorg kan ik paardencoaching ook aanbieden aan speciale doelgroepen en hun netwerk. Ik heb ervaring met zowel aangeboren als niet aangeboren hersenletsel bij zowel jongeren als volwassenen.

Paardencoaching kan o.a. hulp bieden bij: - Zekerder worden/voelen, het verwerken/accepteren van diagnose of gebeurtenis, depressie, loopbaan keuzes, faalangst, hulp bij afvallen, pesten, leren omgaan met...., Hoog sensitiviteit (HSP) en Hoog begaafdheid (Hb).

Deze groepen ervaren vaak veel druk uit hun omgeving waardoor men vaak zichzelf niet meer kan, mag of durft te zijn.

Bij paardencoaching kan, sterker nog moet men weer zichzelf zijn omdat paard niets kan met iemand die zich anders voordoet dan ze zijn. Hieruit komen vaak leuke gesprekken en onderliggende problemen naar boven. Door dit te bespreken en te begeleiden kan en mag iemand zichzelf (weer) zijn zonder druk te voelen van buitenaf.

Ook coaching / begeleiding op paard of met eigen paard mogelijk: Door mijn kennis , kunde en diploma`s kan en mag ik ook begeleiding bieden op het paard. Denk hierbij aan rust willen ervaren, ontspannen willen rijden, angst verminderen na val of omgaan met wedstrijdspanning etc.

Bij Comfortzone paardencoaching kun je terecht voor zowel individuele coaching als voor groepscoaching. Een sessie kan eenmalig zijn om inzichten en handvatten te krijgen om zelf mee aan de slag te gaan, en er is er de mogelijkheid om een traject te nemen om zo onder begeleiding van de coach steeds een stapje verder te komen.

De ervaring leert dat met paardencoaching vaak al met de eerste sessie de kern van het probleem/vraag naar boven komt om aan te werken.

Wanneer tijdens sessies blijkt dat verdere specialistische hulp noodzakelijk is, zal hierna worden doorverwezen.

Meer informatie? Raadpleeg vrijblijvend het contactformulier of mail.

Over Comfortzone-Paardencoaching

Dit bericht is geschreven door Comfortzone-Paardencoaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Hellendoorn. Trefwoorden van Comfortzone-Paardencoaching uit Hellendoorn : paardencoaching, paardencoaching volwassenen, personal coaching, coaching, training, kinderen paardencoaching kinderen, paardencoach, coaching met paarden, paardencoaching voor leiderschap, paardencoaching persoonlijke gebied, paardencoaching voor zelfvertrouwen, paardencoaching bij faalangst, paardencoaching bij leerproblemen.

Lees meer over Comfortzone-Paardencoaching.